Over luisteren, voelen en mijn liefde voor Prince

4 juni 2023

Met een bonkend hart begin ik aan dit stukje. Morgen vlieg ik naar Minneapolis. De hometown van de legendarische muzikant en performer Prince. Een reis waar ik al 30 jaar van droom en die nu dan ein-de-lijk gerealiseerd gaat worden. Want sinds het album Purple Rain was ik fan (maar echt. MEGA fan) van his Royal Badness en is zijn muziek de paarse draad in mijn leven.

Sinds ik 2,5 week geleden een nieuwe tatoeage liet zetten van een mooi Prince design, voel ik me weer 25 (ipv 52) en ben ik een open zenuw. Mijn hart staat wagenwijd open, voor mijzelf en anderen. Hypergevoelig, hyper emotioneel. Vol energie en levenslust. Chaotisch, dat ook ja. (Add? De overgang? God knows but the struggle is real.)

Eerder deze week spoorde een coach me – geheel terloops, want het was ‘maar’ een kennismakingsgesprekje – aan om na te denken over mijn zielsmissie en wat ik dan echt kom brengen op deze wereld. Hij spiegelde me dat ik mijn ‘verhaal’ nog wel meer mocht oplijnen, mocht ownen. Oef. Dat raakte me behoorlijk en ik was ook in verwarring. WTF. Moet ik nou nog dieper duiken!? Gelukkig heb ik mooie mensen om me heen die nooit te beroerd zijn om me te bevragen en mee te denken. Er volgden een paar mooie koffie- en wandelmomenten.

En gisteren, terwijl ik mijn hele set aan het inpakken was voor de On Tour in De Meditatietuin (gisteravond voor 10 mooie mensen), klikte er een hoop puzzelstukjes ineen. Komt ‘ie:

Vanaf jongs af aan vond ik het moeilijk om bij mezelf te komen en te blijven. Mijn eigen gevoelens, emoties te doorvoelen en vooral een beetje te containen, daar ging ik van weg. Makkelijker was het om me vooral op een ander te focussen, en mee te voelen met hen. Voelen was zwaar, intens en mondde uit in depressieve gevoelens.

Toen ik als 13 jarige de muziek van Prince leerde kennen raakte deze me diep. Jarenlang was ik ‘gewoon’ een mega fan.

Inmiddels realiseer ik me het volgende. Zijn muziek bracht me met gemák in contact met mezelf. Het was alsof zijn muziek een ondertiteling was bij mijn gevoelens, emoties en gedachten.

En gaandeweg realiseerde ik me dat muziek überhaupt mijn ingang is naar mezelf. Dat ik het oneindig veel makkelijk vind om in contact met mezelf te komen via klank, zang en muziek.

En dat is inmiddels ook echt mijn zielsmissie geworden. Want middels soundhealing wil ik jou ook dichter bij jezelf laten komen. Op een zachte, intieme, liefdevolle manier je te laten verbinden met jezelf. Ruimte makend voor alles wat er is in jou, op zo’n zachte manier dat je het kunt dragen, doorvoelen en uiteindelijk kunt loslaten.

En als je deze helende beweging een beetje meester bent, dan kunnen we misschien een volgende stap zetten. Want je bent dus eigenlijk oneindig veel meer dan je fysieke lichaam en je denkgeest! En dan komen we in de hoek van de mystieke en veelal oosterse wijsheden van de Advaita Vedanta, de Kabbalah en Dzogchen Boeddhisme. Middels non-duale coaching en klank kun je ook de oneindige oceaan van Liefde ervaren. The Universe in you. God, Liefde, Grond of hoe jij dat oneindige quantumveld van mogelijkheden wilt noemen.

Prince noemde het volgens mij ‘Lovesexy’. En in dat woord zit de juicyness die ik momenteel ook zo kan voelen. Ik lach, huil, geniet, tril, dans, zing, ervaar. Het leven is waarachtig ‘Joy in Repetition’. (Erg goed nummer: zoek maar op.)

De komende week ga ik het leven en werk van Prince vieren op een festival dat heel toepasselijk Celebration heet! De man die me de weg wees naar mijn hart en zielsmissie – de cirkel is rond.

Over Christel

Zolang ik het me kan heugen ben ik altijd enorm nieuwsgierig geweest naar de levensverhalen van anderen. Wat heb je meegemaakt? Wat heeft jou gevormd tot wie je nu bent? Ook de passie en talenten bij anderen zien of herkennen, of dat nu in werk tot uiting komt of in een uit de hand gelopen hobby, vind ik oneindig inspirerend. 

Ontdek mijn verhaal

Waar ben je naar op zoek?