Over nazomeren en succes oogsten

29 september 2023

Hoewel de zon zich nog laat voelen overdag en we genieten van deze Indian Summer, is de transitie naar de herfst toch al echt ingezet. Deze week leerde ik dat deze nazomer periode in de Chinese geneeskunde als de meest uitgebalanceerde periode van het jaar wordt beschouwd. Een rijke periode van oogsten en terugkijken op wat de zomer je bracht. Voordat de herfst je meeneemt naar loslaten en afscheid nemen van wat je niet meer dient.

Als ik terugblik op mijn zomer en kijk naar mijn oogst, dan ben ik diep dankbaar voor de ruimte die ik kreeg en heb genomen. Om contact te kunnen maken met mijn diepste wensen en verlangens. Een ongoing proces om in contact met mijn eigen ‘vuur’, meer en mezelf te laten zien, authentiek, eerlijk, puur. Zeker niet gemakkelijk. Vrij confronterend. Wel aangenaam bevrijdend.

Als jij even invoelt op deze indian summer energy, wat herken jij dan, in je zelf, aan oogst? Sta eens stil bij je rijkdommen, schrijf ze op en eer ze, vier ze! 

Mijn oogst neem ik in ieder geval deze oktobermaand mee, in mijn werk met jullie in de praktijk en naar de ligconcerten die ik zal geven, in mijn eentje onder de naam Christels Sound Experience en in samenwerking met mijn lieve klankbroeders Frank Mannens en Gijs Petrie.

Meer dan ooit zal ik mijn eigen geluid laten horen om je te spiegelen, aan te moedigen en te inspireren.

Over Christel

Zolang ik het me kan heugen ben ik altijd enorm nieuwsgierig geweest naar de levensverhalen van anderen. Wat heb je meegemaakt? Wat heeft jou gevormd tot wie je nu bent? Ook de passie en talenten bij anderen zien of herkennen, of dat nu in werk tot uiting komt of in een uit de hand gelopen hobby, vind ik oneindig inspirerend. 

Ontdek mijn verhaal

Waar ben je naar op zoek?