Over vakanties en authentieke stappen zetten

25 augustus 2023

Heb je een fijne zomervakantie achter de rug? Of misschien zit je er nog middenin, en lees je dit stukje vanaf een lekker exotisch oord! Ik hoop het voor je 😉

Mijn zomer was zalig. Vorige week was ik in New York met mijn jongste dochter. Deze crazy coole stad leerde ik nu door de ogen van een zestienjarige opnieuw kennen. Een prachtige ervaring! De overgang naar het gewone leven deze week valt me dan ook zwaar. Ook op de maag: die was vannacht flink van slag.

Toch heb ik nu zin in een stukje typen, want: OMG! Op dinsdagavond 5 september doe ik mijn eerste soundhealing in spiritueel centrum De Roos in Amsterdam! Met Frank Klank. Onder onze ‘artiestennaam’ Pure Sound, zoals we onze samenwerking inmiddels noemen. Het is heerlijk om samen te werken met Frank, zijn veld is stevig en gegrond. En mogen spelen op zijn enorme hoeveelheid klankschalen is een waar feest!

En De Roos is echt een hele bijzondere plek voor mij, omdat mijn persoonlijke ontwikkelingsreis die uitmondde in het geven van soundhealings (who would have thought, huh?) ooit daar begon. De introductie workshop van School of Life vond daar plaats en ik besloot na die dag hun opleiding voor levenstherapie te gaan volgen (holistische, energetische therapie).

Tijdens deze studie van 5 jaar leerde ik mezelf op diepere lagen kennen en heelde ik veel pijn en verdriet. Dat hielp me om me steeds authentieker te durven uiten en mezelf te laten horen. Precies zoals ik ben.

En toen was de stap naar werken met klankschalen en met mijn stem opeens zo ‘logisch’. Voor mijn eigen verdere heling, zeker. Ik laat mezelf inmiddels ongebreideld en ongegeneerd horen en dat wordt (verbazingwekkend, vind ik nog steeds, haha) goed ontvangen. Maar ook voor de helingsprocessen van mijn cliënten die ik persoonlijk begeleid, en voor de deelnemers aan alle ligconcerten.

De klanken nodigen je uit om in je lijf te zakken en dieper in contact te komen met jezelf. En met alles wat er in je speelt. Ruimte makend voor alles wat er is. Zacht en liefdevol. En daarmee maak je ook ruimte voor de stilte, de vrede in je. En dan, als het stiller wordt in je, dan kun je de fluisteringen van je ziel horen… 

Kom je in de maand september ergens een keertje bij me liggen? In een persoonlijke sessie of bij een ligconcert? Ontspannen, ont-doen en luisteren naar de fluisteringen van jouw ziel? Om misschien wel te horen wat voor jou nu de meest logische volgende stap in je leven is…?

Over Christel

Zolang ik het me kan heugen ben ik altijd enorm nieuwsgierig geweest naar de levensverhalen van anderen. Wat heb je meegemaakt? Wat heeft jou gevormd tot wie je nu bent? Ook de passie en talenten bij anderen zien of herkennen, of dat nu in werk tot uiting komt of in een uit de hand gelopen hobby, vind ik oneindig inspirerend. 

Ontdek mijn verhaal

Waar ben je naar op zoek?