Over Christel

Aandachtige luisteraar. Nieuwsgierig. Ruimdenkend.
Muziek freak. Makeup-artiest. Creatief. Spiritueel.

en Nieuwsgierig

Zolang ik het me kan heugen ben ik altijd enorm nieuwsgierig geweest naar de levensverhalen van anderen. Wat heb je meegemaakt? Wat heeft jou gevormd tot wie je nu bent? Ook de passie en talenten bij anderen zien of herkennen, of dat nu in werk tot uiting komt of in een uit de hand gelopen hobby, vind ik oneindig inspirerend.

Dit maakte dat ik in 2016 het roer omgooide. Na 12 jaar als make-up artiest te hebben gewerkt in de beauty-, fotografie- en mode-industrie, besloot ik mijn aandacht te verleggen. Ik zeg altijd, met een knipoog, dat ik van de buitenkant van de mens naar de binnenkant ben geswitcht.

“What makes you tick?” oftewel: “Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?” Deze vraag heb ik heel vaak gesteld aan de mensen die op mijn pad kwamen. En dat doe ik nog steeds.

Niet in de minste plaats omdat ik zelf lang zoekende was naar mijn passie en mijn talenten. Ik veranderde regelmatig van baan, op zoek naar inspiratie en creativiteit. Ik woonde bijna 7 jaar in Sydney, een geweldig expat avontuur, maar ook heel uitdagend. Het markeerde ook de start van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling toen ik in een depressie belandde nadat mijn schildklier in zijn geheel moest worden verwijderd.  En ook na onze terugkeer naar Amsterdam gooide ik het roer nog eens drastisch om in mijn leven, door te scheiden van de man van mijn drie dochters. Onrustig, zoekend. Naar een meer kloppende invulling van mijn leven. En naar het mysterie van het leven zelf, überhaupt, hier op aarde.

Bewustzijnsontwikkeling

In 2015, na een inzichtgevende Vipassana retraite, kwam de realisatie dat bovenop mijn grote passie voor muziek (en voor Prince in het bijzonder, don’t get me started!) en high fashion make-up, mijn hart ligt bij het veld van bewustzijnsontwikkeling, zingeving en spiritualiteit.

En ook begon het me te dagen dat mijn aangeboren intuïtie en fijngevoeligheid, gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid en sterke luistervaardigheid, waardevolle talenten waren die mij veel mogelijkheden zouden bieden als ik me zou omscholen tot coach/therapeut. En zo geschiedde.

In 2020 heb ik de vijfjarige opleiding tot levenstherapeut met succes afgerond bij School of Life, instituut voor levenstherapie. Het bracht me een officieel diploma, maar bovenal heel veel  levenslessen. 

Aansluitend heb ik in 2021 de jaaropleiding Nonduale Coaching en Therapie gevolgd bij Art of Life, het centrum voor nonduale bewustzijnsontwikkeling van Alexander Zöllner. Een prachtig traject waarin ik stopte met dat onrustige zoeken buiten mezelf. Want dat wat ik zocht is altijd aanwezig. Als ik maar luister. 

Luisteren naar mezelf

De covid periode daagde me uit om nog dieper naar mijn eigen zielsverlangen te luisteren. En dat deed ik: door 4 klankschalen aan de schaffen en te gebruiken in mijn energetische healings. Sindsdien ben ik bezig geweest om mijn eigen vorm van soundhealing te creëren. Een combinatie van energetische healing en vrije, creatieve expressie. En inmiddels heb ik een heel arsenaal aan muziekinstrumenten om me heen verzameld, inclusief digitale synthesizers.

Dat ik nu als holistische, non-duale coach en soundhealer mag luisteren naar vele levensverhalen en dat klank en muziek een integraal onderdeel is van mijn werk en mijn leven, dat had ik nooit kunnen dromen! En ik ben inmiddels hertrouwd met een zeer muzikale en bovenal lieve man, en kreeg er nog 2 bonus kinderen bij. 

Vind jij het lastig om een brug te slaan tussen je hoofd en je hart?
In verbinding te komen met je verlangens, je passie en je zielsmissie?
Ik luister graag naar je, en leer jou te luisteren naar jezelf.

Waar ben je naar op zoek?